28 juli 2017

‘Big Data Expo laat je de stand van zaken op datagebied zien’

Adversitement is ambassadeur van de Big Data Expo (BDE). Het bedrijf ziet in de beurs een ideale manier om de onderwerpen big data en analytics bekender te maken onder een breed publiek. Patrick Aarbodem, managing director bij Adversitement: “We hebben big data en analytics zien opkomen en omarmen graag alle initiatieven om de wereld bewust te maken van de kansen en uitdagingen die data met zich meebrengt. De BDE is daarvoor een heel goed platform.”

“Als voorloper houden wij ons al een decennium bezig met datakwaliteit, data management, data visualisatie, governance en privacy. Die onderwerpen staan nu meer dan ooit op de agenda van bedrijven. Het is aan ons, ook als ambassadeur van de BDE, om ervoor te zorgen dat deze onderwerpen nu gaan landen bij een breed publiek.” Aarbodem ziet in de beurs een goed moment om bedrijven bij te praten over het hoe en waarom van het op orde brengen van data en hoe ondernemers moeten voldoen aan de GDPR, ofwel de algemene verordening gegevensbescherming.

Datagedreven business
Bedrijven zien volgens de managing director steeds beter voor welke data-uitdagingen ze staan. Niet alleen om datagedreven business te ontplooien, maar om allerlei regels te voldoen. “Dat slaat bedrijven lam. Ze hebben er behoefte aan bij de hand te worden genomen, iets wat wij graag doen. De BDE is ideaal als moment daarvoor.” Zelf laat Adversitement op de beurs zien op welke gebieden ze actief zijn, van data science tot data governance. “Maar uiteindelijk willen veel bedrijven toe naar de activatie van data in datagedreven marketing. Op de beurs tonen we ook een platform waarmee je datastromen kunt laten samenkomen.”

Divers publiek kenmerkt succes van BDE
Aarbodem ziet de BDE als dé beurs in Nederland waar de onderwerpen big data en data analytics samenkomen. “Het is meer dan een feestje van leveranciers en accountmanagers. Wat mij vooral aanspreekt is het inhoudelijke programma. Organisator OGZ besteedt veel zorg aan het niveau van de sprekers en hun presentaties. De organisatie wil ook begrijpen waar een presentatie over gaat, zodat ze er inhoudelijk een succes van kunnen maken. En dat de BDE een succes is merk je aan het diverse publiek.”

‘Er ontwikkelt zich een hele nieuwe community’
De managing director zal tijdens de beurs zelf vooral om zich heen kijken op zoek naar hoe volwassen diverse data management platformen zijn. “Ik ben benieuwd naar de ontwikkeling van digital marketing, naar de levenscyclus van platformen, hoe bedrijven zichzelf positioneren en wat wij daarvan kunnen leren. Er is zich een hele nieuwe community aan het ontwikkelen, als je rondloopt op de beurs zie je wat de stand van zaken is.”


Platinum Sponsor
Gold Sponsors
Mediapartners
Altares Dun & Bradstreet
Dataiku Alteryx MicroStrategy Information Builders
BI-Platform WINMAG Pro ICT Magazine Retailtrends DataFloq Baaz Online Retailer Frankwatching ICT/zorg