11 april 2017

Building Blocks wint ondernemersprijs Prix013

Data science bedrijf Building Blocks won vorige week donderdag de Prix013 Dienstverlenersprijs 2017.

Deze prijs is een initiatief van het netwerk 013 Dienstverleners en werd voor de twaalfde keer uitgereikt. Alexander van Eerden, samen met Merwin de Jongh eigenaar en oprichter van Building Blocks, ziet het als ‘een enorm compliment aan deze generatie ondernemers’ dat het jonge team (30 man sterk en met een gemiddelde leeftijd van 26) de Tilburgse ondernemersprijs kreeg toegekend. In totaal dongen 27 bedrijven mee naar deze eervolle onderscheiding. De andere finalisten  waren Van Gelder Advocaten en Alstede Makelaardij.

Het wedstrijdthema van dit jaar sloot vrijwel naadloos aan op de missie en visie van Building Blocks. De deelnemende bedrijven werden beoordeeld op klantgerichtheid, precies waar alles om draait bij de Prix013-winnaar. Het bedrijf zoekt samen met zijn klanten naar mogelijkheden om digitale gegevens in te zetten en om hun klantrelaties te verbeteren, hun efficiency te vergroten en meer opbrengsten te genereren. Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor het voorspellen van consumentengedrag op basis van data uit interne en externe bronnen. Hiermee helpt Building Blocks opdrachtgevers de klant meer centraal te zetten in hun eigen business.

Met het winnen van de Prix013 toont Building Blocks het  Practice what you preach principe: het bedrijf stelt klanttevredenheid niet alleen centraal in de business van zijn opdrachtgevers, maar ook in zijn eigen business.

Building Blocks werd opgericht in 2013 en is een toonaangevende speler in de relatief jonge discipline van data science. Tot de Nederlandse klantenkring behoren onder meer bedrijven als reisorganisatie Corendon, verzekeraar Nationale Nederlanden en kristalgigant Swarovski.

Naast de vestiging in Tilburg opende Building Blocks onlangs ook zijn deuren in Amsterdam.


Platinum Sponsor
Gold Sponsors
Mediapartners
Altares Dun & Bradstreet
Dataiku MicroStrategy Alteryx Information Builders
ICT/zorg Retailtrends DataFloq Baaz WINMAG Pro Online Retailer Frankwatching ICT Magazine BI-Platform