12 juni 2017

Nationaal onderzoek naar inzet van datatoepassingen in het Nederlandse bedrijfsleven

Voor het derde achtereenvolgende jaar voeren vakbeurs Big Data Expo en de data consultants van GoDataDriven een grootschalig onderzoek uit naar de inzet van Big Data in het Nederlandse bedrijfsleven. Nieuw dit jaar is dat het onderzoek, ondersteund door diverse partners, tegelijkertijd ook wordt uitgevoerd in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Naast inzicht in de trends op het gebied van data, technologie en de datagedreven organisatie, gaat Big Data Survey ook in op de ontwikkelingen ten aanzien van GDPR, de wetgeving over dataportabiliteit die in 2018 van kracht wordt.

Weten organisaties inmiddels waarde te halen uit data?

Big Data Survey onderzoekt de inzet van Big Data binnen organisaties in verschillende Europese landen. Vorig jaar bleek dat, hoewel er budget beschikbaar is gekomen voor projecten, de verwachtingen over datatoepassingen minder groot waren dan het jaar ervoor. Dit kwam vooral doordat organisaties erachter kwamen dat succes met data niet vanzelf komt, maar een kwestie is van experimenteren en leren. Big Data Survey onderzoekt of organisaties inmiddels succesvol een datagedreven werkwijze hebben kunnen introduceren.

De kennishindernis

Het opbouwen van een datateam bleek in 2016 voor veel organisaties een uitdaging. De vraag naar talentvolle data scientists is groter dan ooit. Organisaties stonden voor de keuze om zelf een team op te bouwen en/of externe kennis in te huren. In 2017 geeft Big Data Survey antwoord op de vraag of organisaties die aangaven het eigen kennisniveau te laag te vinden, hebben kunnen investeren in opleiding en/of het aantrekken van talent. Zijn het nog altijd vooral de grote organisaties die met externe consultants werken?

Zijn organisaties klaar voor de nieuwe wetgeving?

Dit jaar gaat het onderzoek niet alleen in op data en technologie, maar onderzoeken we ook of organisaties bekend zijn met de GDPR wetgeving en of organisaties hier al klaar voor zijn.

Door de resultaten van dit jaar te vergelijken met de resultaten van de afgelopen jaren kunnen we trends en marktontwikkelingen aan te wijzen. Deelnemen kan via www.bigdatasurvey.nl

Rapport en prijzen

Deelnemers die hun gegevens achterlaten ontvangen het onderzoeksrapport en maken ook nog eens kans op mooie prijzen, zoals een Apple Watch, Moleskine notebooks, VIP-toegangskaarten voor Big Data Expo en Bol.com cadeaukaarten.

De resultaten van Big Data Survey worden gepresenteerd tijdens Big Data Expo op 20 en 21 september 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.bigdatasurvey.nl


Platinum Sponsor
Gold Sponsors
Mediapartners
Altares Dun & Bradstreet
Dataiku MicroStrategy Information Builders Alteryx
Online Retailer BI-Platform Baaz ICT Magazine Retailtrends Frankwatching DataFloq ICT/zorg WINMAG Pro