19 september 2017

'Vincent Peters versterkt data science bedrijf Building Blocks als executive board member'

Vincent Peters komt per direct data science bedrijf Building Blocks versterken. Vincent is voormalig vice-president bij Qlik (business intelligence). Daarvoor was hij ook al in een vroeg stadium betrokken bij snelgroeiende softwarebedrijven zoals Oracle (cloudapplicaties en platformservices) en Siebel Systems. Zowel Building Blocks als Vincent zelf zijn zeer enthousiast over de stap en zijn klaar voor een nieuw avontuur.

De komst van Vincent betekent een enorme boost voor het talentvolle team van Building Blocks, dat onlangs is genomineerd voor de Deloitte Fast 50 en daarmee tot de snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland behoort. Building Blocks is binnen 5 jaar opgeklommen tot een toonaangevende Nederlandse speler in data science. Tot de klantenkring behoren onder meer bedrijven als reisorganisatie Corendon, verzekeraar Nationale Nederlanden en kristalgigant Swarovski. Building Blocks voorspelt consumentengedrag aan de hand van data, zodat deze bedrijven hun klanten nog beter en persoonlijker van dienst kunnen zijn. De ambitie gaat echter nog verder: Building Blocks heeft de ambitie om binnen vijf jaar Europees marktleider te zijn op het gebied van consumentenvoorspellingen.

Precies daar ligt de gezamenlijke uitdaging voor het bedrijf en Vincent Peters. Voor Vincent waren de energieke drive, de visie van de oprichters, vernieuwing en het innovatieve karakter plus het talentvolle team van Building Blocks redenen genoeg om hem te overtuigen dat Building Blocks een perfecte match is. Bovendien is de markt van data science een relatief nieuw terrein dat goed aansluit bij zijn rijke ervaring in de wereld van analytics en business intelligence en een gebied dat volop commerciële mogelijkheden biedt. Andersom geeft de komst van Vincent het team een enorme boost, die nodig is om de ambities waar te maken. De imposante trackrecord van Vincent binnen de datawereld is een enorme versterking op de expertise van het Building Blocks team. Behalve de commerciële boost en algemeen management gaat Vincent het platform development naar een volgend level trekken.

In de markt van data science is momenteel veel sprake van lange consultancy-trajecten en weinig schaalbare producten. Building Blocks transformeert data science echter van een puur maatwerk benadering naar een platform benadering. Het unieke hieraan is dat hoogwaardige data science oplossingen via deze revolutionaire manier aan een breder publiek worden aangeboden. Zo worden ze toegankelijk en toepasbaar voor iedere gebruiker. Vincent Peters gaat een belangrijke rol spelen in de go to market van het platform. Naast de commerciële aspecten zoals positionering en het bijbehorende businessmodel, zal Vincent Peters zich ook bezighouden met partnermanagement en de technische ontwikkeling.

Met versterking in de vorm van Vincent Peters bouwt Building Blocks de komende jaren vol vertrouwen verder, om bedrijven in binnen- én buitenland optimaal te ondersteunen in het halen van hun ambities.


Platinum Sponsor
Gold Sponsors
Mediapartners
Altares Dun & Bradstreet
MicroStrategy Alteryx Dataiku Information Builders
BI-Platform ICT Magazine DataFloq ICT/zorg Online Retailer Baaz Retailtrends WINMAG Pro Frankwatching