Meerwaarde van data in de gezondheidszorg: van wantouwen naar vertrouwen

Woensdag: 11:15 - 11:45, Lezingenzaal 3

Zorginstellingen zuchten onder administratieve lastendruk. Natuurlijk is verantwoording belangrijk, maar het kenmerk van verantwoording is dat het vooral op het verleden is gericht. En helaas is het vertrekpunt van verantwoording afleggen  vaak wantrouwen.  Te vaak worden zorgaanbieders over één kam geschoren. Terwijl er grote verschillen zijn in hoe data-gedreven zorginstellingen werken.

Wat is er nodig om echt te kunnen spreken over meerwaarde van data in de zorgsector?
Want  de maatschappelijke impact van de zorgsector kan  veel groter zijn door slimmer gebruik te maken van data. Hoe kan je denken over zorg in termen van baten in plaats van alleen te kijken naar de kosten? En welke data van andere partijen in het sociale domein zou je moeten willen combineren?
 Wat doet de grootste GGZ organisatie op dit gebied? En wat zouden zij van u kunnen leren?
Het gaat niet om wat je weet, maar om wat je deelt.


De lezing is toegevoegd
aan uw premium seats


Platinum Sponsor
Gold Sponsors
Mediapartners
DataStax
Microsoft SLTN Inter Access Information Builders MicroStrategy Alteryx SAS
Retailtrends Frankwatching ICT Magazine Online Retailer ICT/zorg DataFloq WINMAG Pro BI-Platform