A.I. kan levens redden door nood bij het ongeboren kind vroegtijdig te herkennen

THU 15:00 - 15:30

This is a 2018 presentation

Nemo ontwikkelt niet-invasieve technologieën voor foetale monitoring. Haar oplossingen zijn gericht op veiligheid en comfort voor moeder en kind en de best mogelijke informatie op het juiste moment voor artsen. Nemo heeft Gimix gevraagd kunstmatige intelligentie te ontwikkelen om, in combinatie met hun technologie, gynaecologen te ondersteunen tijdens de bevalling. 

De technologie die wordt gebruikt om het ongeboren kind te controleren, heeft zich de afgelopen dertig jaar niet significant ontwikkeld. Met de introductie van de Nemo Healthcare Foetale Monitoring-oplossing zullen ze bijdragen aan het welzijn van patiënten. Foetale monitoring door elektrohysterografie en foetale elektrocardiografie verbetert de neonatale uitkomst op een niet-invasieve en veilige manier en met minimaal ongemak voor de zwangere moeder en haar foetus.

Nemo Healthcare heeft Gimix Data Science gevraagd kunstmatige intelligentie te ontwikkelen om, in combinatie met hun technologie, gynaecologen te ondersteunen tijdens de bevalling. Dit door stress bij het ongeboren kind vroegtijdig te herkennen om zodoende op tijd in te kunnen grijpen en levens te redden. Hiertoe was een CTG dataset met combinaties van de hartslag van het ongeboren kind en de weeën activiteit van de moeder beschikbaar met classificatie van ‘goede’ en ‘slechte’ gevallen. Deze dataset was echter zeer ongebalanceerd waardoor reguliere machine learning methodieken niet toereikend zijn. Tijdens de lezing nemen Nemo en Gimix u mee in deze innovation & technology journey.

Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door Gimix.