The journey is the reward - Data Literacy is here to stay!

THU 10:30 - 11:00

This is a 2019 presentation

MagnaVersum BI Services

Business intelligence & Analytics is aan het veranderen en de ontwikkelingen gaan razendsnel. BI & Analytics heb ik zien groeien buiten mijn stoutste dromen. Toen ik begon, kon een enkele BI-consultant het allemaal beheersen: gegevens extraheren, dashboards bouwen en rapporten genereren voor gebruikers. Het was bijna magisch en het veranderde de manier waarop bedrijven informatie benutten en gebruiken.

Ik ben docent aan de Hogeschool van Amsterdam (Nederland) en train onze nieuwe generatie BI-kampioenen om de nieuwe data-experts te worden. Ik wil graag mijn verhaal als docent en manager delen en hoe ik onze new kids on the block kan helpen, mijn collega's, onze klanten de data-reis te maken en Data Literate te worden.

 • Theme
  Analytics

  Big data zijn onmisbaar, het is de basis voor vrijwel elke beslissing binnen een modern bedrijf. Toch draait het uiteindelijk om het effectief analyseren van alle verzamelde data. Deze analyses tonen nog regelmatig heel verrassende resultaten. Pakt een onderneming de handschoen op om deze resultaten iets minder verrassend te maken, dan ontstaan er enorme businesskansen. Binnen het thema analytics zijn er diverse presentaties die inzicht geven in de mogelijkheden van analytics.

  Visitor target group
  Verantwoordelijk zijn voor een niet data gerelateerd team

  Deze lezing gaat in op het resultaat van de data analyse. Er wordt uitgelegd wat er is geanalyseerd en wat dit heeft opgeleverd? Hierbij wordt de diepte ingegaan en worden er inzichten, resultaten, advies en strategie├źn op hoog niveau gedeeld.

  Deze lezing is bedoeld voor bezoekers die: verantwoordelijk zijn voor een niet data gerelateerd team, zoals o.a.; marketing managers en teamleiders.