Optimale doorstroom van passagiers op Schiphol dankzij slimme datatoepassingen

THU 15:00 - 15:30

This is a 2018 presentation

Schiphol is Europa’s best connected airport en verwerkt op piekdagen tot 235.000 passagies. Om alle passagiers soepel door de processen te leiden is een betrouwbare prognose van de drukte noodzakelijk. Hoeveel passagiers verwachten ze van minuut tot minuut, welke routes lopen passagiers door de terminal, welke processen doorlopen ze en van welke diensten willen ze gebruik maken? 

Data is de basis voor deze toepassingen, maar deze is niet altijd voorhanden. Berend Onnes laat zien hoe historische data, voorspellingen en data van vliegmaatschappijen slim combineert  om hiermee de passagiersflow en de bezetting bij bijvoorbeeld de beveiliging in te plannen.

Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door GoDataDriven.

  • Theme
    Analytics

    Big data zijn onmisbaar, het is de basis voor vrijwel elke beslissing binnen een modern bedrijf. Toch draait het uiteindelijk om het effectief analyseren van alle verzamelde data. Deze analyses tonen nog regelmatig heel verrassende resultaten. Pakt een onderneming de handschoen op om deze resultaten iets minder verrassend te maken, dan ontstaan er enorme businesskansen. Binnen het thema analytics zijn er diverse presentaties die inzicht geven in de mogelijkheden van analytics.