Self-service ML Ops: full-service SageMaker in een gebruiksvriendelijke verpakking

THU 12:00 - 12:30

Lecture hall 3

Na een rigoureus selectietraject heeft de ANWB gekozen voor SageMaker om haar ML Ops platform op te bouwen. Met een klein team hebben wij de zeer uitgebreide en technische stijl van de SageMaker SDK weten te verpakken in een gebruiksvriendelijke tool die onze data scientisten in staat stelt vanuit een self-service filosofie gebruik te maken van alle diensten van SageMaker zonder na te hoeven denken over infrastructuur.

Dankzij onze unieke combinatie van een gebruiksvriendelijke interface met krachtige AWS diensten erachter is de ML Ops capaciteit ANWB in een paar maanden enorm uitgebreid. Van enkel deployment zijn wij gegaan naar de volledige suite capaciteiten die een ML team nodig heeft om op future-proof wijze big data toepassingen te bouwen en een schaalbare dienstverlening te bieden aan haar afnemers.

Door een heldere separation of concerns in te richten tussen data science code (business logica) en infrastructuurcode (platform logica) is automatisering en schaalbaarheid toegenomen en foutgevoeligheid afgenomen.

  • Theme
    Data Science

    De impact van Data Science op onze business is enorm. Het ontsluiten van gestructureerde en ongestructureerde data door (zelf)lerende modellen vindt toepassing binnen allerlei bedrijven. Het oplossen van grote vraagstukken zoals: 'Hoe kan ik mijn klanten persoonlijker benadrukken met onze e-mailcampagnes?' of 'Kunnen we de hoeveleheid fraudegevallen bij aanvragen terugdringen?' gaat steeds sneller en effectiever door het gebruik van deze voorspellende toepassingen. Data Science helpt om continue waardevolle resultaten te behalen en te innoveren.