Van Ruwe data naar perfect gesegmenteerd

WED 13:30 - 14:00

This is a 2019 presentation

Het hebben van een duidelijk gesegmenteerde database is voor elke marketeer goud waard. Toen ik in 2017 bij Micazu begon was de database één bulk. Door te beginnen met engagement en een database-analyse, middels Power BI, werd het mogelijk om meer segmentatie toe te passen op de database. Daarnaast hebben wij een proces ingeregeld waarin een nieuw e-mailadres na een proces van 14 dagen een duidelijk wensenbeeld geeft. Zodat wij deze persoon optimaal kunnen bedienen op basis van zijn/haar wensen. Zo is onze e-mail marketing succesvol gestegen.

 • Theme
  Data Science

  Organisaties beschikken al over extreem veel data. De grote uitdaging zit erin om met de beschikbare data waarde toe te voegen aan een proces of klanttraject. Data science is daarvoor uitstekend geschikt. Finance en het voorspellen van consumentenbehoeften zijn twee gebieden waarop data science effectief is toe te passen. De investering loont sowieso, want beschikt een organisatie over meer inzicht, dan zijn ook slimmere keuzes te maken. Het thema data science neemt precies hierom een steeds prominentere rol in tijdens de Big Data Expo.

  Visitor target group
  Verantwoordelijk zijn voor een data team

  Deze lezing gaat concreet in op de techniek en het gebruik van data. Er wordt uitgelegd hoe bepaalde dingen aangepakt en wat daarvoor gebruikt is. Hierbij gaat de spreker de diepte in en geeft deze specifieke feiten, inzichten, advies en tactieken op hoog niveau.

  Deze lezing is bedoeld voor bezoekers die: verantwoordelijk zijn voor een data team, zoals o.a.; manager data science en product owner.