Auteur: Big Data Expo

Big Data Expo 2019 | Studio Data | Julio in gesprek met Transavia, DPD en Data Science Workshops

Hoe centraliseer, stimuleer en zorg je ervoor dat de neuzen dezelfde kant opstaan binnen een data science team? Dat is de centrale vraag van deze aflevering van Studio Data, in samenwerking met GoDataDriven. Julio zit aan tafel met Kylie van der Moot (Transavia), Yannick Jacobs (DPD) en Jeroen Janssens (Data Science Workshops). Samen bespreken ze hoe je data science teams het best kan laten werken.

Data Science Workshops heeft zowel Transavia als DPD geholpen bij het opzetten van data science projecten. Dat doet hij onder andere door middel van hackathons. Jeroen Janssens: “Het belangrijkste is dat mensen nieuwe dingen durven te proberen. Daarvoor is het nodig om mensen te laten voelen dat ze de ruimte hebben om te experimenteren.”

Bij Transavia hebben ze sinds 2017 een data team. Om iedereen bij elkaar te brengen, hebben ze er onder andere voor gekozen om een hackathon te organiseren. Hackathons werken volgens Kylie van der Moot van Transavia vaak goed, omdat het informeel en ongedwongen is. 

Ook DPD heeft inmiddels een sterk data team tot haar beschikking. Dankzij deze workshops hebben zij zich als team sterk ontwikkeld. Yannick: “Het opstellen van een goed team hangt ook af van hoe snel het bedrijf opereert. Bij ons duurde het geen maanden, maar het was ook niet binnen een week geregeld.” 

Vrijheid is volgens alledrie de gasten een van de belangrijkste aspecten die direct impact hebben op het presteren van zowel een team als een individu. Hoe dat bij de drie gasten vorm krijgt, welke ideeën zij daarover hebben en hoe je en data science team succesvol maakt, vind je terug in de video.

Studio Data Big Data Expo DPD Transavia Data Science Workshops GoDataDriven

Reactie toevoegen