Auteur: Big Data Expo

Big Data Expo 2019 | Studio Data | Walter interviewt de Big Data Expo ambassadeurs

In deze aflevering gaat host Walter van der Scheer in gesprek met de ambassadeurs van de Big Data Expo: Christy Hillebrink, Benelux Marketing Manager Tableau, Angelika Klidas, Docent aan HvA, en Alexander van Eerden, CEO Building Blocks. Zij praten over de toekomst van de grootste data-bijeenkomst van de Benelux. 

In de data-wereld moet het meeste nog uitgevonden worden. Een mooi en logisch gevolg is dat het op de beursvloer steeds diverser wordt: van infrastructuur tot toepassing tot organiseren van de data-gedreven organisatie. Bezoekers willen graag bekend worden met nieuwe toepassingen en leren van de succesverhalen. Exposanten verwachten dat AI de komende jaren gemeengoed gaat worden en dat organisaties dankzij betere inzichten slimmer gaan werken en daarmee meer waarde realiseren.

“Hier komen alle aspecten samen”

Als ambassadeur van de Big Data Expo heb je een goed beeld van de positie van de beurs. Van Eerden zegt dat de BDE een beurs is waar alle aspecten samenkomen: “Aan de ene kant is dat een technisch aspect, bijna infrastructuur-technisch, tot aan data en modelontwikkeling, toepassingen, apps plus het coördinatie- en organisatie-verhaal. Dat spectrum wordt ook steeds duidelijker in hoe het zich aanbiedt en wat exposanten laten zien.”

Ontwikkelingen voor de beurs

Tijdens dit interview wordt er niet alleen gekeken naar hoe de beurs nu is, maar ook hoe de beurs zich zou kunnen ontwikkelen. Klidas heeft daar een duidelijke mening over: “Doorgaan zoals jullie nu bezig zijn, ten minste, zoals OGZ deze beurs organiseert. Ik vind de verscheidenheid heel erg leuk, van heel technisch tot BI en het visualiseren van inzichten. Ik hoopte dat we alle aspecten ook [zouden] blijven zien, maar het mag nu nog wat concreter en gevarieerder.” 

Data Literacy

Een buzzword dat steeds vaker rondzingt in de Data scene is Data Literacy. Klidas: “Dit gaat om het leren werken met dashboards en rapporten. Ik vind dat je niet gedreven kan worden door data, wel door inzichten. Daarbij moet je vaak nog organisaties helpen in het delen van kennis.” Van Eerden vult aan: Ik denk dat in de toekomst de toepassingen en de technologie in balans blijven met elkaar. Ik denk alleen wel dat bepaalde specialisten zich meer op een specifiek domein gaan richten. Je kan alleen niet meer zonder elkaar.” 

Wat houdt het ambassadeurschap eigenlijk in?

Dit is misschien wel de belangrijkste vraag van deze aflevering, aangezien elke partij aan tafel ambassadeur van de BDE is. Hillebrink: “Allereerst exposure, we kunnen onszelf laten zien, maar we hebben ook user-cases waarin bedrijven laten zien hoe zij met datavisualisatie hun business laten groeien.” Klidas is het daarmee eens: “Inderdaad exposure. We hebben daarnaast ook een lezingenzaal met mooie klantcases. Van Eerden: “Wij hebben net zoals de andere ambassadeurs een zaal die wij vullen met legio interessante presentaties, van use-cases tot het ethisch aspect en data in het zorgtraject.” 

Het draait eigenlijk om één ding: het samenbrengen van de data-wereld, elkaar helpen data naar een hoger niveau te tillen en vooruitdenken in hoe de beurs zich kan blijven ontwikkelen. Blijf die ontwikkelingen vooral volgen de komende edities!

Big Data Expo MagnaVersum Tableau Building Blocks Data

Reactie toevoegen