Big Data Expo is een goed moment waarop ervaren data scientists ervaringen kunnen delen

GoDataDriven ziet het ambassadeurschap van de Big Data Expo vooral als een mooie kans om een nog jonge markt te helpen vorm te geven. Walter van der Scheer, Chief Marketing bij het consultancybedrijf dat zich bezighoudt met big data infrastructuur, data-engineering en data science oplossingen: “Wij vinden het belangrijk als bedrijven van elkaar kunnen leren en waarde kunnen halen uit data. Daarvoor is de Big Data Expo een goed platform.”

Veel ondernemers hebben grote ambities, maar weten die niet altijd waar te maken. Het streven van GoDataDriven is volgens Van der Scheer om bij projecten wat er is gebouwd aan oplossingen ook altijd in productie te nemen. “Dus moet het hele traject, van idee tot het gebruik, in orde zijn. Het is de enige manier waarop bedrijven kunnen hardmaken dat het mogelijk is om waarde te halen uit datatoepassingen. Het delen van informatie en voorbeelden, zoals tijdens de Dutch Data Science Week en de Big Data Expo, maakt daarvan een belangrijk onderdeel uit. Data scientists ontmoeten ontwikkelaars van datatoepassingen.” Een voorbeeld van een gebied waarop bedrijven nog winst kunnen boeken is scalable data science. “De BDE is een goed moment waarop ervaren data scientists hun ervaringen kunnen delen over de diverse beschikbare datamodellen en wat er komt kijken bij het inzetten van toepassingen in de praktijk.”

Resultaten Big Data Survey

Het ambassadeurschap is nog redelijk vers. Sinds de 2016-editie is GoDataDriven verbonden aan de Big Data Expo. “We zagen en zien het als een mooie kans om een bijdrage te leveren aan een evenement dat in de Benelux geen gelijke kent. Het evenement is ook een goed platform voor het presenteren van de resultaten van onze Big Data Survey, een onderzoek dat we samen met Big Data Expo inmiddels drie jaar uitvoeren. In 2017 trekken we het onderzoek nog iets breder, naar België, Engeland en Frankrijk.”

Meet-ups en beschikbare optimalisatiemodellen

Van der Scheer ziet de BDE een ontwikkeling doormaken. Waar de beginjaren van de beurs vooral een zakelijk publiek met adviseurs, directies en management trok, verlegt de organisatie de aandacht meer naar het aanbieden van een aantrekkelijk programma voor data scientists en engineers. “Juist die bezoekers bepalen de richting van data science als vakgebied. Data scientists en engineers vinden op de beurs inhoud die deze doelgroep aanspreekt, door middel van meet-ups en de aanwezigheid van sprekers die meer ingaan op de techniek en de beschikbare optimalisatiemodellen.”

Data science wereld verzamelt zich in Utrecht

“De Big Data Expo zorgt ervoor dat in een paar dagen tijd de hele data science wereld in Utrecht aanwezig is en deze bovendien de kans krijgt om zich te informeren en om te netwerken. Wat dat betreft is het evenement ongeëvenaard.” Een deel van de door GoDataDriven georganiseerde presentaties zal ingaan op use cases, waaronder een disruptive case zoals Picnic, maar op de manier waarop bedrijven data toepassingen kunnen inzetten bij het verbeteren van bedrijfsprocessen en het inspelen op opkomende technologie.

Walter van der Scheer GoDataDriven

Stand GoDataDriven

walter