Auteur: Big Data Expo

Big Data Expo – Het is bijna zover!

We gaan meedoen aan de Big Data Expo. Nog maar zo’n 28 dagen en we staan samen met veel andere collega bedrijven die pionieren met Big Data op 18 & 19 september in de Jaarbeurs in Utrecht. De voorbereidingen zijn in volle gang. De presentatie is bijna klaar,… de dry-run samen met onze data partner Tercera is gepland.

 

Spannend? Zeker, maar ook gaaf dat we hier samen met u na kunnen denken hoe we uit de enorme hoeveelheid omgevingsdata, de juiste informatie kunnen halen.


Wat is omgevingsdata? Nederland is één van de landen waar omgevingsdata zeer exact is ingeregeld en uitgebreid is met lagen van informatie. Te beginnen bij de kavel en perceel indeling, waar Nederland geheel uit is opgebouwd. Ieder perceel is exact ingemeten door het Kadaster, geregistreerd en voorzien van allerlei detailinformatie (BAG, … ). Daarnaast is er bestemmingsplaninformatie, zoals bodeminformatie, archeologie, toegewezen Natura 2000 gebieden (flora & fauna), etc. Er zijn geografische gegevens bekend rondom Retail locaties, beschikbaarheid, leegstand, ed.


Waar de hoeveelheid (dynamische) omgevingsdata toeneemt rijst ook de vraag hoe je hier eenvoudig de juiste informatie uit kunt filteren? Wat als je graag wilt uitbreiden naar 20 nieuwe locaties in Nederland in korte tijd? Welke locaties voldoen dan aan de juiste oppervlakte, juiste locatie (v.w.b. ontsluiting, bestemmingsplan) en andere omgevingseisen? Of wat als je 300 locaties hebt waarvoor je op eenvoudige wijze inzicht wilt wat er wekelijks gebeurt rondom deze locaties, zoals omgevingsvergunningsaanvragen, wijzigingen in verkeersbeleid.

 

Tercera richt zich op de publieke sector, en biedt de meest complete verzameling digitale geografische data voor gemeenten en provinciën. Vanaf het moment dat de eerste digitale ruimtelijke plannen werden gepubliceerd, heeft Tercera die verzameld. Deze data vormt de basis voor de vele analyses voor overheden en bedrijfsleven worden uitgevoerd. Inspecter gebruikt deze zelfde data voor het bedrijfsleven.

 

Wij nodigen u uit om langs te komen tijdens onze presentatie op woensdag 18 september van 16:00-16:30, lezingenzaal 7 in de Jaarbeurs Utrecht. Data, platformen, analyses, voorspellende waarde. Het gaat allemaal voorbij komen.

Big Data Expo

Reactie toevoegen