"Big Data Expo schetst een compleet beeld van wat er in de Benelux op data science gebied gebeurt."

Van de wens om een event te creëren op het gebied van big data wist de Big Data Expo zich volgens Alexander van Eerden te ontwikkelen tot een uniek evenement voor de Benelux. Van Eerden is oprichter en CEO bij Building Blocks, een organisatie die klantgerichte en op data gebaseerde business modellen ontwikkelt. De onderneming is ook vanaf het allereerste moment ambassadeur van de Big Data Expo.

OGZ snapt heel goed waar een beurs aan moet voldoen. Ze hebben hun weg gevonden in de wereld van de big data en de data science en verschillende hoeken van het dataspeelveld met elkaar weten te verbinden. De beurs is wat hem betreft uitgegroeid tot een event dat een compleet beeld schetst van wat er in de Benelux op het gebied van data science gebeurt. Ook is de beurs volgens Van Eerden onderscheidend van veel andere evenementen die zich vaak richten op één specifiek onderdeel binnen het zeer diverse en snelgroeiende dataspeelveld.

Beantwoorden van vragen

Voor Building Blocks is de Big Data Expo een goede kans om een paar doelstellingen te verwezenlijken. “We kunnen er aan onze naamsbekendheid werken in een gebied waarin we relevante bezoekers tegenkomen. Het is een mooie gelegenheid om bedrijven die met vragen zitten te helpen bij het beantwoorden ervan. Tenslotte helpt de Big Data Expo ook bij onze arbeidsmarktpropositie, we zien immers precies de mensen die actief zijn in ons werkgebied. Dit is belangrijk voor Building Blocks vanwege de grote vraag naar data scientists. Er is veel vraag naar op de arbeidsmarkt, maar het aanbod is zeer schaars.”

Big Data Expo helpt bezoekers

De Big Data Expo geeft volgens Van Eerden een goed beeld van wat er zich in de Benelux op data science vlak afspeelt. “De aanwezige aanbieders en de gepresenteerde cases zijn van een hoog niveau. Die brengen je een stap verder als je op zoek bent naar inspiratie of met vragen zit.” Van Eerden is van mening dat de datamarkt nog erg jong is en dat er nog heel veel staat te gebeuren. Wat er op de beursvloer te zien is prikkelt volgens hem meer dan voldoende.

Alexander van Eerden

Stand Building Blocks