Anderson MacGyver

Anderson MacGyver

Data to Value

Anderson MacGyver werkt samen met de mensen in uw organisatie om de business waarde van data te definiëren, uw data visie in uw bedrijfsstrategie op te nemen, uw data to value roadmap te definiëren en uw data capabilities te organiseren.

De waarde van data

Data kan uw klantinteractie veranderen, uw bedrijfsprocessen optimaliseren, uw Business Control versterken en uw product- en dienstenaanbod verbeteren. Zolang u het maar opneemt in uw bedrijfsstrategie en het goed organiseert.

Definieer en veranker uw datavisie
Ontdek de waarde van data voor uw organisatie, veranker uw data visie in uw strategie en definieer uw roadmap

Bij Anderson MacGyver geloven wij dat alle digitale, en dus ook data, initiatieven zich moeten ontwikkelen rondom het creëren van business impact. Wij helpen u om een data visie te definiëren die gebaseerd is op uw bedrijfsstrategie. Samen met de mensen in uw organisatie ontdekken wij de waarde van data voor uw organisatie en stellen wij vast hoe data uw business & digitale strategie mogelijk maakt.

Zodra we de impact van data op uw bedrijf begrijpen, kunnen we uw kansen op datawaarde prioriteren en vaststellen welke data capabilities nodig zijn om deze kansen te kunnen benutten. Deze inzichten zetten wij vervolgens om in een data to value roadmap zodat uw data driven journey actiegericht wordt.

Anderson MacGyver maakt gebruik van de multimodale aanpak om te valideren en ervoor te zorgen dat uw benadering van data past bij de aard van uw bedrijfsactiviteiten. Wij richten ons sterk op het bereiken van een gemeenschappelijk begrip en goedkeuring van alle belanghebbenden door middel van interactieve workshops.

Organiseren van uw Data Capabilities
Organiseer alle data capabilities die nodig zijn voor het continu en veilig leveren van business impact met data


Anderson MacGyver helpt u bij het ontwerpen en implementeren van uw data capabilities. Wij gebruiken een data capability framework dat onderscheid maakt tussen twee sets van capabilities:

- Data fundament capabilities
- Data waarde levering capabilities


Het Anderson MacGyver data capability framework helpt u om de juiste balans te vinden tussen deze twee soorten data capabilities.

Data foundation capabilities zijn nodig om ervoor te zorgen dat de backbone van uw datastrategie op orde is. Met deze backbone is uw organisatie in staat om lange termijn waarde te leveren op een compliant, duurzame en robuuste manier. Het fundament van data is meestal niet top of mind vanuit een business en executive perspectief. Maar als ze niet voldoende worden aangepakt, zal dat vroeg of laat uw vermogen beperken om met datawaarde te leveren. Het kan zelfs uw bedrijf in gevaar brengen door het gebruik van onnauwkeurige gegevens of vanuit het oogpunt van compliance met de regelgeving.

Belangrijke voorbeelden van de mogelijkheden van datafundamenten zijn:

- Data architectuur
- Datakwaliteit
- Databeveiliging, privacy en ethiek

Om impactvolle dataproducten te ontdekken, te ontwikkelen en te implementeren, zijn capabilities nodig om de waarde met data te leveren. Het vermogen om effectieve multidisciplinaire teams te vormen die de business, de technologie en de data science kennis omvatten, is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat dataproducten worden gebruikt en effectief zijn.

Belangrijke voorbeelden van capabilities om waarde met data te leveren zijn:

- Business consulting & analytics translation
- Business intelligence
- Advanced Analytics
- Data Science

Data to value trajecten vereisen vaak veranderingen in het ontwerp van een organisatie. Als onderdeel van het organiseren van uw data capability, ontwerpt en implementeert Anderson MacGyver uw multimodale dataorganisatie. Dit omvat onderwerpen zoals:

- Organisatie structuur
- Governance structuren
- Data rollen definitie
- Way of Worknig
- Implementatie, inclusief veranderingsmanagement en het proces van de ondernemingsraad

Technologie is een cruciale voorwaarde voor uw datavisie. Het selecteren en contracteren van technologieleveranciers is een hele puzzel in de huidige dynamische en complexe markt. We worden ook geconfronteerd met een schaarste aan talent, wat uw data to value reis kan vertragen. Dit maakt data capability sourcing een belangrijk element van uw data to value reis. Anderson MacGyver levert kennis van de data-industrie en fit-for-purpose sourcing expertise om uw data capability sourcing te optimaliseren. Wij werken met u samen om uw sourcing strategie te definiëren en om de meest gunstige leveranciers en partners voor uw data to value reis te selecteren en te contracteren.

Laat je adviseren door deze en vele andere experts! Meld je gratis aan voor Big Data Expo op 14 & 15 september in Jaarbeurs Utrecht.

Presentatie(s) gegeven door Anderson MacGyver