Big Data & AI: de toegevoegde waarde voor de publieke gezondheid

DON 11:15 - 11:45

Zaal 4

Infotopics

Wie wil innoveren met data moet bereid zijn te groeien en om te werken aan een gezamenlijke aanpak. In de publieke gezondheid ligt een enorme kans voor AI-gedreven organisaties, maar hoe werk je consequent aan succes zonder faalangst? Veelal is het een kwestie van beginnen, maar waar start je?

De huidige situatie binnen de publieke gezondheid wordt toegelicht om grip te krijgen op welke relevante voorspeltrajecten er voor het oprapen liggen.

Maar wat nu als je ongelimiteerd toegang hebt tot data en technologie om aan al die vraagstukken te werken? Waar begin je? Hoe beslis je samen met de manager/budgethouder over de investering? In het tweede deel van de lezing staan we stil bij kritische succesfactoren die bewezen bijdragen aan het op waarde gebaseerd werken.

  • Thema
    Analytics

    Big data zijn onmisbaar, het is de basis voor vrijwel elke beslissing binnen een modern bedrijf. Toch draait het uiteindelijk om het effectief analyseren van alle verzamelde data. Deze analyses tonen nog regelmatig heel verrassende resultaten. Pakt een onderneming de handschoen op om deze resultaten iets minder verrassend te maken, dan ontstaan er enorme businesskansen. Binnen het thema analytics zijn er diverse presentaties die inzicht geven in de mogelijkheden van analytics.