BIG DATA ONTWIKKELING BIJ DE POLITIE: DÉ KANS VOOR EEN INFORMATIE GEDREVEN POLITIE!

DON 13:30 - 14:00

Dit is een presentatie van 2017

De Politie heeft de beschikking over grote hoeveelheden data. Die zijn bruikbaar voor zowel de hulpverlening, de handhaving als de opsporing waarbij de veiligheid van de burger centraal staat. In deze presentatie worden een aantal aspecten van het werken met Big Data in de prakijk toegelicht:

  • Waarom is de aanpak van Big Data binnen de Politie succesvol?
  • Geen buzzwords maar dagelijkse praktijk sinds een paar jaar: Agile werken, DevOps teams en gebruik maken van Open Source Big Data & Cloud technologie in eigen beheer.
  • Waar zit de waarde voor de Politie, voorbeelden van toepassingen.
  • Big Data & Big Brother: Hoe gaan wij om met transparantie en de toetsbaarheid bij wat we doen met alle beschikbare data.
  • De Politie staat voor de rechten en bescherming van de burger: wat betekent dit voor de privacy van diezelfde burger bij het gebruik van Big Data?
  • Thema
    Analytics

    Big data zijn onmisbaar, het is de basis voor vrijwel elke beslissing binnen een modern bedrijf. Toch draait het uiteindelijk om het effectief analyseren van alle verzamelde data. Deze analyses tonen nog regelmatig heel verrassende resultaten. Pakt een onderneming de handschoen op om deze resultaten iets minder verrassend te maken, dan ontstaan er enorme businesskansen. Binnen het thema analytics zijn er diverse presentaties die inzicht geven in de mogelijkheden van analytics.