Borgen van informatiebeveiliging en privacy in BI en Big Data projecten

DON 12:00 - 12:30

Zaal 1

Twentynext


“BI en big data projecten kennen een eigen dynamiek m.b.t. eisen vanuit privacy en informatiebeveiliging. Vaak zijn deze zaken randvoorwaardelijk om de gevraagde functionaliteit te realiseren maar komen deze onderwerpen pas laat in het project naar voren waarmee budget en scope van het project niet meer passend blijken. Ook ontstaat hierdoor vaak rework met extra kosten en doorlooptijd tot gevolg.

Voorkom deze veelgemaakte fouten door privacy en informatiebeveiliging al vanaf de opstartfase structureel mee te nemen in uw project. Op die manier worden kosten en doorlooptijd meteen goed opgenomen en zal er een kwalitatief beter product kunnen worden opgeleverd tegen lagere kosten. In deze sessie lichten we onze aanpak toe en worden de best practices zoals we die de afgelopen jaren in het BI domein hebben ontwikkeld gedeeld. Afsluitend lopen we onze tips rondom dit onderwerp door als handreiking om dit onderwerp zelf optimaal te beleggen in de eigen organisatie.”

Wil jij deze en meer inspirerende lezingen volgen? Meld je gratis aan voor de Big Data Expo op 14 & 15 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht.

  • Thema
    Data Science

    De impact van Data Science op onze business is enorm. Het ontsluiten van gestructureerde en ongestructureerde data door (zelf)lerende modellen vindt toepassing binnen allerlei bedrijven. Het oplossen van grote vraagstukken zoals: 'Hoe kan ik mijn klanten persoonlijker benadrukken met onze e-mailcampagnes?' of 'Kunnen we de hoeveleheid fraudegevallen bij aanvragen terugdringen?' gaat steeds sneller en effectiever door het gebruik van deze voorspellende toepassingen. Data Science helpt om continue waardevolle resultaten te behalen en te innoveren.