Data gedreven werken bij DCMR - voor een schone gezonde en veilige leefomgeving

DON 10:30 - 11:00

Zaal 5

Hoe creëer je een Data Strategie die wordt gedragen door de hele organisatie en hoe zorg je dat het niet een ver van mijn bed verhaal is voor de gemiddelde medewerker? De Data Strategie is geen einddoel, maar richtinggevend en een kans om een uniforme taal te creëren voor de organisatie. In deze sessie leer je de do's and don'ts als het gaat om het ontwikkelen en executeren van een Data Strategie. Bij DCMR gebruiken we data om inzicht te geven over de leefomgeving aan burgers, om risico gestuurd toezicht te houden op bedrijven en om advies te geven over vergunningverlening op basis van omgevingsinformatie. Om effectief te kunnen werken met beperkte resources in een bedrijvige regio is data gedreven werken voor DCMR geen optie maar een absolute must.

Wil jij deze en meer inspirerende lezingen volgen? Meld je gratis aan voor de Big Data Expo op 14 & 15 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht.

  • Thema
    Analytics

    Het is niet nieuw als we zeggen dat ieder bedrijf beschikt over een enorme bulk aan informatie. Om waarde te kunnen creëren aan data dient het proces van ontdekken, interpreteren en communiceren van significante patronen doorlopen te worden. Het zijn de organisaties die erin slagen om gebruikers op diverse niveaus deze data te laten analyseren die hun kansen grijpen. Begrijpelijke analysetools zorgen voor begrip tussen de ene en de andere medewerker, ongeacht het niveau. Maar vermoedelijk nog belangrijker: de juiste analyse leidt tot slimme campagnes en bevlogen medewerkers, zaken die gericht zijn in te zetten voor het behouden van klanten.