Data Science & Artificial Intelligence - Friends or Foes?

DON 16:00 - 16:30

Dit is een presentatie van 2019

Valid

Data Science en kunstmatige intelligentie. Twee termen die kris kras door elkaar gebruikt worden en grootse verwachtingen met zich meebrengen. Grootse verwachtingen die vaak ook grote teleurstellingen tot gevolg hebben. Uiteraard moeten we deze nieuwe technieken omarmen, maar waar zitten de grote valkuilen? Hoe zorgen we dat data science en kunstmatige intelligentie voor IT bedrijven een goede vriend worden en niet een vijand die ons veel hoofdpijn bezorgt?

In het kort ga ik het hebben over wat data science en kunstmatige intelligentie op hoofdlijnen is en doet. Kunnen we zonder de techniek te begrijpen wél iets zeggen over wanneer hiermee successen te behalen zijn of wanneer het tot teleurstellingen leidt? Er komen voorbeelden aan bod die je gegarandeerd ook zonder technische kennis kunt volgen en die aanzetten tot nadenken over de toepasbaarheid van kunstmatige intelligentie.

 

  • Thema
    Data Science

    Organisaties beschikken al over extreem veel data. De grote uitdaging zit erin om met de beschikbare data waarde toe te voegen aan een proces of klanttraject. Data science is daarvoor uitstekend geschikt. Finance en het voorspellen van consumentenbehoeften zijn twee gebieden waarop data science effectief is toe te passen. De investering loont sowieso, want beschikt een organisatie over meer inzicht, dan zijn ook slimmere keuzes te maken. Het thema data science neemt precies hierom een steeds prominentere rol in tijdens de Big Data Expo.