DIGITAL TWINS EN AVATARS: UW TOEKOMSTIGE COLLEGA’S EN VIRTUELE INWONERS VAN SMART CITIES

WOE 11:15 - 11:45

Dit is een presentatie van 2017

In de wereld van vandaag zien we steeds meer voorwerpen die verbonden zijn met het internet. Denk bijvoorbeeld aan apparaten bij ons thuis, zoals een slimme thermostaat, maar ook aan objecten in een stad, zoals een sensor in een lantaarnpaal die rapporteert over drukte in het verkeer.

De groei van dit soort slimme voorwerpen kan leiden tot een wirwar aan technische koppelingen en onoverzichtelijke informatiestromen. Met behulp van het concept Digital Twinstracht de ICT industrie deze complexiteit te reduceren. In deze lezing leggen we uit wat Digital Twins zijn en waarvoor ze worden gebruikt.

Dankzij de opmars van Kunstmatige Intelligentie zijn er nóg rijkere oplossingen mogelijk. We gaan daarom verder dan Digital Twins en vertellen over Avatars, een begrip dat bekend is uit de game-industrie.

We vertellen hoe dit concept de wereld BigData en IoT bij elkaar brengt en wat de rol van Kunstmatige Intelligentie daarin is. Ook noemen we een aantal voorbeelden van toepassingen die binnen KPN Consulting worden ontwikkeld.

Een ding is duidelijk: als deze ontwikkeling zich doorzet, leven mensen en machine straks samen in smart cities en worden ze wellicht elkaars dagelijkse collega's!

  • Thema
    Data Science

    Organisaties beschikken al over extreem veel data. De grote uitdaging zit erin om met de beschikbare data waarde toe te voegen aan een proces of klanttraject. Data science is daarvoor uitstekend geschikt. Finance en het voorspellen van consumentenbehoeften zijn twee gebieden waarop data science effectief is toe te passen. De investering loont sowieso, want beschikt een organisatie over meer inzicht, dan zijn ook slimmere keuzes te maken. Het thema data science neemt precies hierom een steeds prominentere rol in tijdens de Big Data Expo.