Drie datavisualisatietips om je te verzekeren van operationele efficiëntie

DON 10:30 - 11:00

Zaal 7

In deze presentatie geef ik drie tips om je datavisualisatie te optimaliseren om een duidelijk en helder beeld te schetsen om je boodschap zo goed mogelijk over te brengen. Hierdoor kan de ontvanger keuzes maken die bijdragen aan operationele efficiëntie. Dit stelt je in staat om als bedrijf efficiënter en flexibeler te worden.

Ik neem je mee in voorbeelden van valkuilen die je moet vermijden in je datavisualisatie, omdat deze mogelijk leiden tot onduidelijke weergave en verkeerde interpretatie van data. Hoe vertel je een verhaal op de beste manier en haal je alles uit je data om waardevolle inzichten te verkrijgen. Uiteindelijk voeg je dit allemaal samen in een handig dashboard dat toegespitst is op de gebruiker.

Wil jij deze en meer inspirerende lezingen volgen? Meld je gratis aan voor de Big Data Expo op 14 & 15 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht.

  • Thema
    Analytics

    Het is niet nieuw als we zeggen dat ieder bedrijf beschikt over een enorme bulk aan informatie. Om waarde te kunnen creëren aan data dient het proces van ontdekken, interpreteren en communiceren van significante patronen doorlopen te worden. Het zijn de organisaties die erin slagen om gebruikers op diverse niveaus deze data te laten analyseren die hun kansen grijpen. Begrijpelijke analysetools zorgen voor begrip tussen de ene en de andere medewerker, ongeacht het niveau. Maar vermoedelijk nog belangrijker: de juiste analyse leidt tot slimme campagnes en bevlogen medewerkers, zaken die gericht zijn in te zetten voor het behouden van klanten.