Eneco: 4 tips om een grote digitale transformatie op een datagedreven manier uit te voeren

WOE 10:30 - 11:00

Zaal 2

Digital Power

Veel organisaties verzamelen grote hoeveelheden data, maar wordt deze data ook echt gebruikt? En als er wordt gewerkt met de data, kun je dan vertrouwen op de data? Om hier ‘ja’ op te kunnen antwoorden, benoemde Eneco datagedreven werken als strategische pijler binnen hun digitale transformatie.

Sinds 2020 zijn er bij Eneco grote stappen gezet om steeds meer beslissingen datagedreven te maken. Dit ging niet zonder slag of stoot. Eneco heeft veel data en diverse databronnen waardoor ze verschillende uitdagingen tegenkwamen:

1. De datakwaliteit optimaliseren. Het rechttrekken van de manier waarop data wordt verzameld tussen de verschillende teams was een uitdaging.

2. De data beschikbaar maken voor de dataspecialisten in diverse tools. Het is gewenst om de verschillende databronnen in een datawarehouse samen te brengen, zodat data aan elkaar kan worden gekoppeld.

3. De data bruikbaar maken voor de verschillende disciplines binnen de organisatie. Definities uitwerken en de data visualiseren zodat de data begrijpelijk is voor iedereen.

4. Het overtuigen van het team om een verandering in de werkwijze van het bedrijf te omarmen. Om het werken met data te stimuleren worden er verschillende methodes gebruikt. De bestaande processen realiseren op het moment dat de datakwaliteit optimaal is en de data bruikbaar is voor verschillende disciplines.

In deze sessie delen Roos van Duren (Digital Squad Manager bij Eneco) en Chantal Snijder (Data Analytics consultant bij Digital Power) hun ervaringen, praktijkvoorbeelden en tips om een digitale transformatie op een datagedreven manier aan te pakken.

Dit is een interactieve sessie: we zijn benieuwd naar jouw uitdagingen en tips om samen van te kunnen leren!

  • Thema
    Analytics

    Big data zijn onmisbaar, het is de basis voor vrijwel elke beslissing binnen een modern bedrijf. Toch draait het uiteindelijk om het effectief analyseren van alle verzamelde data. Deze analyses tonen nog regelmatig heel verrassende resultaten. Pakt een onderneming de handschoen op om deze resultaten iets minder verrassend te maken, dan ontstaan er enorme businesskansen. Binnen het thema analytics zijn er diverse presentaties die inzicht geven in de mogelijkheden van analytics.