Financiële dienstverlener 3.0: een sneak preview

DON 13:30 - 14:00

Dit is een presentatie van 2019

Triple A Risk Finance

Welke financiële dienstverlener is in staat om zijn producten volledig gedigitaliseerd aan te bieden, met behoud van de menselijke maat? De winnaars van morgen investeren gericht in nieuwe technologie vanuit een integrale klantstrategie. Daarbij is het van belang om groot te denken, maar klein (en praktisch) te beginnen. Deze benadering lichten wij toe aan de hand van een case uit onze eigen praktijk, waarbij zowel de successen als de “lessons learned” aan bod zullen komen. De presentatie verschaft tips & tricks aan iedereen die werkzaam is in de financiële sector (maar ook daarbuiten) en morgen aan de slag wil om meer waarde te halen uit zijn data.

 • Thema
  Data Science

  Organisaties beschikken al over extreem veel data. De grote uitdaging zit erin om met de beschikbare data waarde toe te voegen aan een proces of klanttraject. Data science is daarvoor uitstekend geschikt. Finance en het voorspellen van consumentenbehoeften zijn twee gebieden waarop data science effectief is toe te passen. De investering loont sowieso, want beschikt een organisatie over meer inzicht, dan zijn ook slimmere keuzes te maken. Het thema data science neemt precies hierom een steeds prominentere rol in tijdens de Big Data Expo.

  Bezoekersdoelgroep
  Verantwoordelijk zijn voor een data team

  Deze lezing gaat concreet in op de techniek en het gebruik van data. Er wordt uitgelegd hoe bepaalde dingen aangepakt en wat daarvoor gebruikt is. Hierbij gaat de spreker de diepte in en geeft deze specifieke feiten, inzichten, advies en tactieken op hoog niveau.

  Deze lezing is bedoeld voor bezoekers die: verantwoordelijk zijn voor een data team, zoals o.a.; manager data science en product owner.