How to increase the Data Maturity of your organization?

DON 14:30 - 15:15

Keynote

Frans en Willem werken samen in het Data Technologies team binnen bol.com. Door de sterke groei van het bedrijf was onze huidige set-up met een centrale BI afdeling onhoudbaar geworden en was het tijd voor verandering.

Door de sterke groei van het bedrijf groeide ook de aantal vragen en verzoeken vanuit de organisatie naar onze afdeling, maar ook werden de vragen steeds complexer en krijgen wij steeds meer specifieke kennis over bijvoorbeeld de dashboards en de KPIs. Dit zorgde ervoor dat de tijd die kost voor een collega om tot een actiegericht inzicht te komen te lang werd. Dit is de tijd tussen het “ontdekken van een data behoefte” en “het in staat zijn om hierop een data gedreven besluit te nemen”. Dit bracht ons naar de vraag: Hoe kunnen onze collega’s betere er sneller data gedreven beslissingen maken?

Daarom hebben wij binnen bol.com een Data Revolutie gestart en in deze presentatie nemen we je mee hoe we nu een decentrale organisatie faciliteren. Dit doen we doormiddel van verschillende programma’s op team en individueel niveau, zoals ons Data Maturity en Data Literacy programma’s. Hiermee willen we de data volwassenheid van heel bol.com vergroten.  

Wil jij deze en meer inspirerende lezingen volgen? Meld je gratis aan voor de Big Data Expo op 14 & 15 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht.

  • Thema
    Business Intelligence

    Slimmer opereren op basis van data die voorhanden is. Business Intelligence maakt het leven van heel wat organisaties een stuk eenvoudiger en overzichtelijker en is gebaat bij een goede IT-infrastructuur achter de schermen (of in de cloud).Veelgehoord is dat data het nieuwe goud is, maar strikt genomen is dat natuurlijk de informatie die BI-tools in heldere overzichten tonen. Heldere inzichten op basis van visueel aantrekkelijke rapportages of grafieken helpt bedrijven om creatiever te werken. Het stelt de gebruikers in staat om eigenhandig een beeld te vormen van verkopen, levertijden, potentiële en actuele bottlenecks én hierop actie te ondernemen. De Big Data Expo laat zien wat er vandaag de dag mogelijk is.