Renewing the BI infrastructure at Hellorider

WOE 13:30 - 14:00

Dit is een presentatie van 2019

Tableau

At hellorider (Fietsenwinkel.nl) we have recently implemented a new BI tool. We went trough the process of choosing the infrastructure, building the database and dashboards and getting our colleagues to work with it.

In this presentation we will explain:

 • how we chose our BI infrastructure
 • how we got our collegues to understand and accept this change
 • what we do to keep our collegues involved in using the reports
 • how we use the features of the BI tool in a smart way to get the most out of it

This lecture is made possible by Tableau.

 • Thema
  Business Intelligence

  Slimmer opereren op basis van data die voorhanden is. Business Intelligence maakt het leven van heel wat organisaties een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Het Thema Business Intelligence is niet weg te denken van de Big Data Expo. Enerzijds omdat er steeds meer data is, anderzijds omdat de techniek voortraast. En niet te vergeten ook omdat techniek én visualisatietools deze data steeds toegankelijker maken voor een groeiende doelgroep.

  Bezoekersdoelgroep
  Verantwoordelijk zijn voor een data team

  Deze lezing gaat concreet in op de techniek en het gebruik van data. Er wordt uitgelegd hoe bepaalde dingen aangepakt en wat daarvoor gebruikt is. Hierbij gaat de spreker de diepte in en geeft deze specifieke feiten, inzichten, advies en tactieken op hoog niveau.

  Deze lezing is bedoeld voor bezoekers die: verantwoordelijk zijn voor een data team, zoals o.a.; manager data science en product owner.