Van datacenter naar cloud; Randstad Groep Nederland vernieuwt data fundament.

DON 11:20 - 11:50

Dit is een presentatie van 2019

Randstad Groep Nederland heeft de afgelopen periode gewerkt aan een nieuw data fundament, volledig in de cloud bij AWS, gebruik makend van o.a. S3, Redshift, Matillion, ter vervanging van het centrale Oracle datawarehouse. In deze lezing delen wij graag deze reis en onze ervaringen met jullie! Van het selecteren van de tooling en juiste services binnen het AWS ecosysteem, het opzetten van de nieuwe omgeving, nadenken over de migratie tot het bouwen van de eerste use-cases, van elke stap delen wij enkele learnings, ter inspiratie voor anderen die dezelfde reis nog gaan maken.

 • Thema
  Business Intelligence

  Slimmer opereren op basis van data die voorhanden is. Business Intelligence maakt het leven van heel wat organisaties een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Het Thema Business Intelligence is niet weg te denken van de Big Data Expo. Enerzijds omdat er steeds meer data is, anderzijds omdat de techniek voortraast. En niet te vergeten ook omdat techniek én visualisatietools deze data steeds toegankelijker maken voor een groeiende doelgroep.

  Bezoekersdoelgroep
  Data applicaties ontwikkelen

  Deze lezing gaat concreet in op de techniek en het gebruik van data. Er wordt uitgelegd hoe bepaalde dingen aangepakt en wat daarvoor gebruikt is. Hierbij gaat de spreker de diepte in en geeft deze specifieke feiten, inzichten, advies en tactieken op hoog niveau.

  Deze lezing is bedoeld voor bezoekers die: data applicaties ontwikkelen, zoals o.a.; data engineers en data scientists.