Auteur: KPI Solutions

Slimmer en sneller je organisatie sturen met Business intelligence

Met Business Intelligence betere bedrijfsbeslissingen maken, tijdens de Big Data Expo draait het om data en inzichten. Maar wat is Business Intelligence en waarom heb je dit nodig?

Business Intelligence, ook wel BI genoemd, is tegenwoordig onmisbaar in het bedrijfsleven. Zowel MKB als corporate, steeds meer bedrijven maken gebruik van Business Intelligence. Het is dus een begrip dat niet meer weg te slaan is.

De eerste stap richting datagedreven werken

Business Intelligence begint met het ophalen, verzamelen en organiseren van grote hoeveelheden data. Binnen bedrijven zijn er verschillende databronnen aanwezig. Hierbij kun je denken aan HR- en CRM systemen. Met BI kan al deze data overzichtelijk op één plek gebracht worden en vervolgens gemakkelijk geanalyseerd worden. Zo heb je  altijd inzicht in bedrijfsprocessen en maak je een eerste stap richting datagedreven werken.

Sturen op bedrijfsinformatie

Door het gebruik van Business Intelligence ontstaan er bruikbare inzichten die je helpen slimmer en sneller te werken. Door alle bedrijfsinformatie op een plek te verzamelen kun je makkelijk beslissingen nemen over bijvoorbeeld inkoop, voorraad en productie. Je krijgt zowel overzicht als inzichten en kunt zo besluiten nemen op basis van harde feiten in plaats van uit te gaan van je onderbuikgevoel. Met BI kun je zo onderbouwde beslissingen nemen en jouw bedrijf op voorsprong brengen.  

Data van verschillende afdelingen combineren

Binnen organisaties bestaan verschillende afdelingen. En het is gewenst dat deze afdelingen efficiënt samen aan gezamenlijke doelen werken. Het liefst op een simpele en tijdbesparende wijze. Vaak komt het voor dat de beschikbare informatie per afdeling niet onderling gedeeld wordt. Door Business Intelligence kan dit aangepakt worden. Met dashboards en rapportages waar medewerkers altijd inzage in hebben kan de samenwerking tussen de afdelingen vergroot worden. Ook kunnen repeterende werkzaamheden worden geautomatiseerd. Dit maakt niet alleen je werk leuker maar zorgt er ook voor dat  je jouw bedrijf naar een hoger niveau kunt tillen.

Altijd toegang tot actuele data

Business Intelligence zorgt er dus voor dat je altijd actuele bedrijfsdata tot je beschikking hebt. Dit komt doordat Business Intelligence tools de meest actuele data vertoont. BI tools zoals Microsoft Power BI vernieuwd meerdere malen per dag de data. Hierdoor is je data  niet alleen up-to-date maar kijk je continu naar real-time data. Wat zorgt voor nieuwe en actuele inzichten waardoor je  kunt bijsturen als je signaleert dat er iets mis dreigt te gaan. 

Door Business Intelligence in je bedrijf te implementeren kun je optimaal gebruik maken van de aanwezige data. Deze waardevolle data kunnen door middel van BI tegen elkaar afgezet worden waardoor er nieuwe inzichten gecreëerd kunnen worden en ontdekkingen gedaan kunnen worden die normaal gesproken niet zo snel naar boven zouden zijn gekomen. Dit maakt BI onmisbaar in het bedrijfsleven.

Benieuwd hoe je Business Intelligence in jouw organisatie kan toepassen? Bekijk onze website voor meer informatie: https://kpisolutions.nl/

 

Reactie toevoegen