Martin Smeekes

Bestuurder RAV (Regionale Ambulance Voorziening) Noord-Holland Noord & Directeur Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord

Martin Smeekes
Over Martin Smeekes

Opleiding:
Martin heeft de de opleiding tot huisarts en arts in de bedrijfsgeneeskundige gevolgd in Amsterdam. In 2007 heeft Martin zijn studie Master of Crisis and Disaster Management afgerond.

Werkervaring:
Martin heeft gewerkt in de arbeidsgeneeskunde en combineerde zijn werkzaamheden als arts met zijn CEO taken bij de Arbodienst Flevoland in de jaren tachtig en negentig.
In 1996 stapte hij over naar EMS en Medical Disaster Management als CEO in Flevoland. Van 2001 tot 2006 combineerde hij dit met de Chief Fire Commander in Flevoland.
In 2007 stapte Martin over naar Noord-Holland Noord, een regio met 650.000 inwoners als CEO van EMS en Medical Disaster Management. Vanaf 2015 is hij CEO van de totale veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Wetenschappelijke resultaten:
Vanaf 2008 heeft Martin nauw samengewerkt met Rudy Koster, cardioloog van het AMC in Amsterdam in de Arrestatiestudies. Samen met Rudy ontwikkelde hij het model van burger-AED. Daarnaast is hij auteur en co-auteur van veel wetenschappelijke artikelen.

Prijzen:
Martin heeft de public Sagety |award in 2010 gewonnen met de burger AED in Noord-Holland Noord. Daarnaast heeft de veiligheidsregio Noord-Holland Noord met Martin als vertegenwoordiger de Dutch Business Intelligence Award gewonnen in december 2015 voor het ontwikkelen en uitrollen van het Call to Balloon dashboard

Internationale Congressen:
Het team van Martin heeft in mei 2017 een workshop gegeven over het dashbaord Call to Balloon en de verdere Call to mogelijkheden en de burger AED.