Big Data & AI: de toegevoegde waarde voor de publieke gezondheid

THU 11:15 - 11:45

Zaal 4

Infotopics

Wie wil innoveren met data moet bereid zijn te groeien en om te werken aan een gezamenlijke aanpak. In de publieke gezondheid ligt een enorme kans voor AI-gedreven organisaties, maar hoe werk je consequent aan succes zonder faalangst? Veelal is het een kwestie van beginnen, maar waar start je?

De huidige situatie binnen de publieke gezondheid wordt toegelicht om grip te krijgen op welke relevante voorspeltrajecten er voor het oprapen liggen.

Maar wat nu als je ongelimiteerd toegang hebt tot data en technologie om aan al die vraagstukken te werken? Waar begin je? Hoe beslis je samen met de manager/budgethouder over de investering? In het tweede deel van de lezing staan we stil bij kritische succesfactoren die bewezen bijdragen aan het op waarde gebaseerd werken.

  • Theme
    Analytics

    Het is niet nieuw als we zeggen dat ieder bedrijf beschikt over een enorme bulk aan informatie. Om waarde te kunnen creĆ«ren aan data dient het proces van ontdekken, interpreteren en communiceren van significante patronen doorlopen te worden. Het zijn de organisaties die erin slagen om gebruikers op diverse niveaus deze data te laten analyseren die hun kansen grijpen. Begrijpelijke analysetools zorgen voor begrip tussen de ene en de andere medewerker, ongeacht het niveau. Maar vermoedelijk nog belangrijker: de juiste analyse leidt tot slimme campagnes en bevlogen medewerkers, zaken die gericht zijn in te zetten voor het behouden van klanten.