Auteur: Big Data Expo

De vernieuwde Big Data Expo

Na afloop van de 4e editie in september 2018 hebben wij onze bezoekers gevraagd om een enquête in te vullen. De uitkomst hiervan is zeker niet ongehoord gebleven en wij zijn dan ook druk geweest om de beurs te verbeteren, zodat iedereen na afloop met een goed gevoel terug kan kijken op deze twee beursdagen!

De ervaring van de bezoeker op #1

Dankzij bruikbare feedback van trouwe bezoekers kunnen we stellen dat de 5e editie nóg interessanter wordt dan voorgaande edities. Er zijn praktische en inhoudelijke verbeteringen doorgevoerd die jouw ervaring als bezoeker zullen verbeteren.

Allereerst hebben we de volledige ‘logistiek’ rondom het lezingenprogramma aangepakt. Er zijn meer zitplaatsen gecreëerd, de zalen hebben een open look gekregen waardoor het lichter is geworden en mocht je toch in de rij staan: ook hier is meer ruimte voor gekomen. Daarnaast hebben we de pauzes tussen de diverse sessies langer gemaakt, hierdoor heb je meer tijd om van sessie naar sessie te gaan. Ook zijn alle zalen uitgerust met een Silent Seminar systeem. Dankzij de koptelefoons heb je minder last van omgevingsgeluid van de beurs en kan je maximaal concentreren op de sprekers.

Aansluitende presentaties

Inhoudelijk zullen wij ook de nodige verbeterpunten doorvoeren. Naast de blogs die we met jullie delen zal ook het programma vernieuwen. Inhoud staat voorop en wij zijn dan ook druk bezig geweest met het selecteren van de beste content voor de lezingen. Zo staat er dit jaar ook een academisch programma centraal, deze vindt op beide beursdagen plaatsvinden in lezingenzaal 8. Hier worden door professoren en PhD studenten interessante onderzoeken gepresenteerd.

Om jouw verwachtingen van de lezing te matchen bij de inhoud van de lezing zullen deze naast een thema ook een categorie hebben. De sprekers hebben aangegeven voor welke bezoekers de lezing bedoeld is:

  • Data applicaties ontwikkelen, zoals o.a.; data engineering/ data science
  • Verantwoordelijk zijn voor een data team, zoals o.a.; manager data science/ product owner
  • Gebruik maken van data, zoals o.a.; marketing/ analyse
  • Verantwoordelijk zijn voor een niet data gerelateerd team, zoals o.a.; marketing manager/ teamleider
  • De strategie en visie bepalen, zoals o.a.; CEO/ CIO/ Directeur

Uiteraard is het ook mogelijk om een presentatie te bezoeken om meer kennis op te doen in een andere rol.

Deep Racer team

Ten slotte kan je ook qua beleving meer verwachten op de beursvloer. Naast alle exposanten en lezingen is er ook een nieuwe belevenis op de Big Data Expo 2019: de finale van Deep Racer. Dit is een racebaan met zelfrijdende auto’s die voorgeprogrammeerd zijn. De grote vraag is: welk team kan dit het snelst programmeren en zijn auto laten winnen? Ben je liever zelf actief bezig? Dan kun je je vermaken in onze mini Escape Room. Weet jij binnen de tijd te ontsnappen?

Big Data Expo

Reactie toevoegen