Data Science Pioneers

Data Science Pioneers is een documentaire over gepassioneerde data scientists die ons naar de technologische revolutie leiden.

Kijk verder dan de hype en zie wat het echt betekent om een data scientist te zijn. Hoewel de functie relatief nieuw is, ontwikkelt de rol zich al jaren binnen de statistiek en informatiewetenschap. Ook lijken de vele uitdagingen waar data scientists mee te maken hebben nieuw, maar in werkelijkheid zijn deze een uitvloeisel van ethische dilemma’s die al tijden bestaan.

In DATA SCIENCE PIONEERS plaatsen echte data scientists hun beroep in de juiste context en vertellen ze over de uitdagingen die zij in de praktijk tegenkomen en welke zij in de toekomst verwachten. DATA SCIENTIST PIONEERS bewijst dat data scientists niet simpelweg wiskundigen zijn die geobsedeerd zijn door data. Ze zijn gepassioneerd over wat ze doen en buigen zich ook over de moeilijke ethische vraagstukken die ze tegenkomen. Ze willen het verschil maken.  

Voor kijkers die geen data scientist zijn biedt DATA SCIENCE PIONEERS een blik in de wereld die de toekomst van AI vormt. Het gaat om het leren kennen van de mensen die  systemen bouwen die invloed hebben op het dagelijks leven van iedereen. Het accepteren van AI als een onvermijdelijkheid is lastig, maar het is een fundamentele verandering die niet geïsoleerd plaatsvindt.  DATA SCIENCE PIONEERS brengt het verhaal dat discussies op gang brengt. Niet alleen over hoe je een goede basis bouwt voor AI, maar ook over hoe je een goede community ontwikkelt voor degenen die bouwen aan die basis.   

Bezoek de website van de film

 

Aanmelden Premiere