Demystify AI. Wat is er mogelijk met AI en wat niet?

DON 15:00 - 15:30

Dit is een presentatie van 2018

Er is een explosie van toepassingen van Neural Nets en Deep learning. Wat kunnen deze wel en wat kunnen ze niet. Wat kan deze ontwikkeling voor U betekenen?
Elke organisatie beschikt tegenwoordig over steeds meer data. Dit roept de vraag op hoe uit deze data waarde voor de organisatie gecreëerd kan worden. Steeds meer bedrijven omarmen daarom AI en deep learning (neurale netwerken). Deep learning is erg “data hungry” en kan complexe taken die typisch menselijk handelen en denken vereisen (deels) uitvoeren. Hiermee kunnen patronen in data ontdekt worden. 
Bijvoorbeeld om gezichten en zelfs emoties te herkennen, fraude in administratie te detecteren of te voorspellen wanneer je proactief onderhoud zou moeten plegen.  
De lezing gaat in op de toepassingen en de werking.
 

  • Thema
    Artificial Intelligence

    Aan de basis van AI staat uiteraard een enorme hoeveelheid data. Met behulp van een goede IT-infrastructuur en algoritmes is daarmee tot kunstmatige intelligentie te komen die beslissingen neemt. Tijdens de opkomst van AI, een aantal jaar geleden, rezen al de nodige vragen of de ontwikkeling niet voor vervelende situaties zou kunnen zorgen in de toekomst. De angst dat ‘apparaten’ een eigen wil krijgen lijkt ongegrond, maar het is wel belangrijk om de focus juist te houden.