Half Hour of Flower: de bloemetjes buiten zetten in de cloud!

WOE 12:10 - 12:40

Dit is een presentatie van 2019

GoDataDriven

Royal FloraHolland is de grootste bloemenveiling van de wereld. Naast het verwerken van enorme hoeveelheden fysieke bloemen en planten verwerken we ook de enorme hoeveelheden foto's van die bloemen en planten. Foto's die van een bepaalde kwaliteit moeten zijn en aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Het data science team heeft een volledig automatisch fotocontrole systeem van de grond af aan opgebouwd om deze foto kwaliteit te verhogen.

In deze presentatie vertellen in vogelvlucht hoe het systeem klein begon en steeds werd uitgebreid naar de huidige vorm. Hierbij gaat het o.a. over het vroeg betrekken van de business, het verzamelen van de initiële kwalitatieve trainingdata tot aan het zelf genereren hiervan, het veranderen/toevoegen van nieuwe business cases, hoe het systeem kan blijven leren en natuurlijk ook een stukje techniek en (cloud) infrastructuur.

Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door GoDataDriven.

 • Thema
  Data Science

  Organisaties beschikken al over extreem veel data. De grote uitdaging zit erin om met de beschikbare data waarde toe te voegen aan een proces of klanttraject. Data science is daarvoor uitstekend geschikt. Finance en het voorspellen van consumentenbehoeften zijn twee gebieden waarop data science effectief is toe te passen. De investering loont sowieso, want beschikt een organisatie over meer inzicht, dan zijn ook slimmere keuzes te maken. Het thema data science neemt precies hierom een steeds prominentere rol in tijdens de Big Data Expo.

  Bezoekersdoelgroep
  Gebruik maken van data

  Deze lezing gaat in op het resultaat van de data analyse. Er wordt uitgelegd wat er is geanalyseerd en wat dit heeft opgeleverd? Hierbij wordt de diepte ingegaan en worden er inzichten, resultaten, advies en strategieën op hoog niveau gedeeld.

  Deze lezing is bedoeld voor bezoekers die: gebruik maken van data, zoals o.a.; marketing medewerkers en analisten.

  Verantwoordelijk zijn voor een data team

  Deze lezing gaat concreet in op de techniek en het gebruik van data. Er wordt uitgelegd hoe bepaalde dingen aangepakt en wat daarvoor gebruikt is. Hierbij gaat de spreker de diepte in en geeft deze specifieke feiten, inzichten, advies en tactieken op hoog niveau.

  Deze lezing is bedoeld voor bezoekers die: verantwoordelijk zijn voor een data team, zoals o.a.; manager data science en product owner.