Hoe de FIOD gebruik maakt van de laatste technologische ontwikkelingen in haar strijd tegen financieel economische fraude.

WOE 11:20 - 11:50

Lezingenzaal 1

GoDataDriven

De komst van nieuwe technologische ontwikkelingen levert niet alleen de maatschappij voordeel op. Criminelen ondervinden er ook voordeel van. Nieuwe technologieën maakt het fraudeurs gemakkelijker om hun criminele activiteiten uit te voeren.

In deze presentatie zullen we uitleggen met welke technologische uitdagingen de FIOD wordt geconfronteerd en hoe we software bouwen met een team van software engineers en data scientists om rechercheurs te helpen in de bestrijding o.a. witwassen, ondermijning. We zullen delen hoe we een microservices-architectuur hebben opgezet met behulp van technologieën als Kubernetes, Kafka, Elastisearch & Neo4J bovenop Openstack.

Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door GoDataDriven.

 • Thema
  Digital Innovation

  Voor retailers is het een tijdperk waarin het hollen is van de ene naar de andere verandering. E-commerce trends verdringen zich om een plek in de spotlight, maar ondertussen dienen retailers zich ook op andere vlakken te ontwikkelen. Digitale innovatie lijkt de sleutel tot succes in een veranderend winkellandschap vol consumenten die zich steeds minder voorspelbaar lijken te gedragen. Het thema Digital Innovation, één van de onderwerpen tijdens het programma van de Big Data Expo, is misschien wel actueler dan ooit.

  Bezoekersdoelgroep
  Verantwoordelijk zijn voor een data team

  Deze lezing gaat concreet in op de techniek en het gebruik van data. Er wordt uitgelegd hoe bepaalde dingen aangepakt en wat daarvoor gebruikt is. Hierbij gaat de spreker de diepte in en geeft deze specifieke feiten, inzichten, advies en tactieken op hoog niveau.

  Deze lezing is bedoeld voor bezoekers die: verantwoordelijk zijn voor een data team, zoals o.a.; manager data science en product owner.