Klimaatverandering bij Sweco: Hoe we dashboards inzetten om nieuwe digitale diensten te ontwikkelen

WOE 16:00 - 16:30

Dit is een presentatie van 2019

Tableau

In deze presentatie laten wij zien hoe het 'klimaat' binnen Sweco de afgelopen jaren is verandert. Sweco is grotendeels afgestapt van papieren rapporten en levert klanten tegenwoordig interactieve en digitale diensten gebaseerd op onder andere Tableau. Zo zorgen we ervoor dat - de veelal technische - data door onze klanten op een gemakkelijke manier te gebruiken en begrijpen is.

Om dit te illustreren presenteren wij een tool over klimaatadaptatie die in de praktijk wordt gebruikt: Staat van je Straat. Staat van je Straat toetst elke straat in een gemeente op vier klimaatthema's om inzicht te krijgen in mogelijke probleemgebieden. Dit is een hoop ruimtelijke data die voor elke straat en elk pand van een gemeente doorgerekend wordt. De uitkomsten presenteren wij als labels (A t/m E) om grote hoeveelheden technische data terug te brengen tot een makkelijk te begrijpen overzicht. Zo helpen wij onze klanten om een specialistisch onderwerp op een interactieve manier gemakkelijk inzichtelijk te krijgen.

Aan het einde van deze presentatie weet u zelf hoe de straat waarin u woont er in de toekomst voor staat!

Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door Tableau.

  • Thema
    Business Intelligence

    Slimmer opereren op basis van data die voorhanden is. Business Intelligence maakt het leven van heel wat organisaties een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Het Thema Business Intelligence is niet weg te denken van de Big Data Expo. Enerzijds omdat er steeds meer data is, anderzijds omdat de techniek voortraast. En niet te vergeten ook omdat techniek én visualisatietools deze data steeds toegankelijker maken voor een groeiende doelgroep.