NS: Op zoek naar feiten met behulp van data science

DON 10:30 - 11:00

Zaal 6

Om reizigers zo goed mogelijk te bedienen wil NS zo goed mogelijk weten hoeveel reizigers er op welk moment in de trein of op het station zijn. Met die informatie kunnen we bijvoorbeeld efficiënter treinen inzetten en veilige loopstromen naar de perrons maken. Maar hoe bepaal je die drukte zonder dat je hem kan meten?

De data over reizigersaantallen worden door veel afdelingen binnen NS gebruikt, en het model dat die bepaalt is dan ook erg belangrijk in de bedrijfsvoering van NS. Hoe verenig je verschillende stakeholder wensen binnen een model, en hoe ontwikkel je een data science model als je geen data hebt over de werkelijkheid die je in kaart wil brengen?

Tiamur en Victor nemen je mee in de wereld van FLUX bij NS, over reizigersaantallen in treinen en op stations, met genoeg uitdagingen zowel op technische, wiskundig, als organisatorisch vlak.

Wil jij deze en meer inspirerende lezingen volgen? Meld je gratis aan voor de Big Data Expo op 14 & 15 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht.

  • Thema
    Data Science

    De impact van Data Science op onze business is enorm. Het ontsluiten van gestructureerde en ongestructureerde data door (zelf)lerende modellen vindt toepassing binnen allerlei bedrijven. Het oplossen van grote vraagstukken zoals: 'Hoe kan ik mijn klanten persoonlijker benadrukken met onze e-mailcampagnes?' of 'Kunnen we de hoeveleheid fraudegevallen bij aanvragen terugdringen?' gaat steeds sneller en effectiever door het gebruik van deze voorspellende toepassingen. Data Science helpt om continue waardevolle resultaten te behalen en te innoveren.