We hebben deugden nodig om AI in goede banen te leiden

WOE 11:20 - 11:50

Dit is een presentatie van 2019

In Europa willen we anders met AI dan in de VS, waar bedrijven AI inzetten om vooral veel spullen te verkopen, en anders dan in China, waar de overheid AI vooral inzet om alle burgers in de gaten te houden. In Europa willen we AI gebruiken om maatschappelijke problemen op te lossen. En daarbij willen we waarden zoals menselijke waardigheid, vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit, privacy en democratie overeind houden. Om de ontwikkeling en toepassing van AI in goede banen te leiden, pleit ik voor de inzet van deugdethiek. Hierin volg ik Shannon Vallor, hoogleraar aan Santa Clara University in Silicon Valley. In de presentatie zullen we enkele ‘technomorele’ deugden bespreken die iedere data scientist zou moeten cultiveren.

 • Thema
  Ethiek

  Ethiek

  Bezoekersdoelgroep
  Verantwoordelijk zijn voor een data team

  Deze lezing gaat concreet in op de techniek en het gebruik van data. Er wordt uitgelegd hoe bepaalde dingen aangepakt en wat daarvoor gebruikt is. Hierbij gaat de spreker de diepte in en geeft deze specifieke feiten, inzichten, advies en tactieken op hoog niveau.

  Deze lezing is bedoeld voor bezoekers die: verantwoordelijk zijn voor een data team, zoals o.a.; manager data science en product owner.