Bestrijding van ondermijnende criminaliteit in winkellinten door middel van een Veiligheids Informatie Knooppunt (VIK)

WOE 15:15 - 16:00

Round table sessions

Aurai


Aurai heeft verschillende relevante basisregistraties samengebracht op een dataplatform. Vervolgens is er onderzoek gedaan naar de relaties tussen de velden in deze registraties om deze in een Graph database op te kunnen slaan.

Doordat de data in een Graph is opgeslagen is het mogelijk om gevisualiseerd de relaties te onderzoeken die zijn opgeslagen. Zo is in een oogopslag te zien hoeveel transacties van eigenaarschap er in een winkelpand over tijd hebben plaatsgevonden of met wie een persoon zakelijke transacties ondergaat.

Dit stelt gemeenten in staat om sneller en kwalitatiever onderzoek ter behoeve van de bestrijding van ondermijnende criminaliteit in winkellinten, omdat ze:
-Zelf bij de benodigde combineerde data kunnen, zonder handmatig door verschillende registraties te hoeven gaan
-Gevisualiseerd en deelbaar kunnen werken
-Alarmen kunnen configureren voor verdachte situaties

  • Thema
    Analytics

    Het is niet nieuw als we zeggen dat ieder bedrijf beschikt over een enorme bulk aan informatie. Om waarde te kunnen creëren aan data dient het proces van ontdekken, interpreteren en communiceren van significante patronen doorlopen te worden. Het zijn de organisaties die erin slagen om gebruikers op diverse niveaus deze data te laten analyseren die hun kansen grijpen. Begrijpelijke analysetools zorgen voor begrip tussen de ene en de andere medewerker, ongeacht het niveau. Maar vermoedelijk nog belangrijker: de juiste analyse leidt tot slimme campagnes en bevlogen medewerkers, zaken die gericht zijn in te zetten voor het behouden van klanten.