Big Data onderwijs en onderzoek in Amsterdam

DON 10:30 - 11:00

Dit is een presentatie van 2019

Marc Salomon legt uit welke onderwijsprogramma's de Universiteit van Amsterdam biedt aan "gewone" studenten en aan mensen die al werken. Daarnaast vertelt Marc over het succesvolle Amsterdamse eco-systeem. Hierin helpen bedrijven, universiteit en studenten elkaar, bijvoorbeeld bij het vinden van talent en in onderzoek voor innovatie van producten en diensten. 

Marc vertelt over een aantal concrete innovatieprojecten rond AI, bijvoorbeeld op gebied van Deep Learning om autonome auto’s veilig te kunnen laten rijden, de toepassing van Natural Language Processing technieken om computers te leren om juridische contracten te begrijpen en de toepassing van slimme zoekalgoritmiek om voor marketing en pricing doeleinden beter te weten van welke computers en mobiele apparaten een en dezelfde gebruiker gebruik maakt.

  • Thema
    Analytics

    Big data zijn onmisbaar, het is de basis voor vrijwel elke beslissing binnen een modern bedrijf. Toch draait het uiteindelijk om het effectief analyseren van alle verzamelde data. Deze analyses tonen nog regelmatig heel verrassende resultaten. Pakt een onderneming de handschoen op om deze resultaten iets minder verrassend te maken, dan ontstaan er enorme businesskansen. Binnen het thema analytics zijn er diverse presentaties die inzicht geven in de mogelijkheden van analytics.